Welkom in Weezenhof

previous arrow
next arrow
 

Inspraakbijeenkomst Wonen en Zorg

wonenzorgDe gemeenteraad van Nijmegen wil graag een visie opstellen over het onderwerp Wonen en Zorg. Daarbij wil de raad de stad van harte betrekken. Om tot een set uitgangspunten voor die visie te komen wil de raad graag horen wat er leeft op dit onderwerp.

U bent van harte welkom om deel te nemen aan een brede inspraakbijeenkomst op woensdag 9 november. De raad nodigt inwoners(organisaties) en wijkraden uit, maar ook bijvoorbeeld vertegenwoordigers van zorginstellingen en woningcorporaties. De raad wil graag breed georiënteerd raken op wensen en behoeften die leven in Nijmegen.

Tijdens de avond bespreken we ieders inbreng in groepen aan de hand van fictieve profielen (persona). Bijvoorbeeld iemand met een lichte lichamelijke beperking, iemand die door ouderdom minder mobiel is en iemand die begeleiding nodig heeft bij het zelfstandig wonen: wat hebben zij nodig in verschillende fasen van hun leven op het gebied van Wonen & Zorg? Door concrete voorbeelden te bespreken probeert de raad de wensen en dilemma’s helder te krijgen en de rol die de gemeente hierin kan spelen.

Begin 2015 zijn er op initiatief van het college in prioriteitswijken Nijmegen Oost, Centrum, Lindenholt en Midden ook bijeenkomsten geweest over wonen, zorg en welzijn. Deze waren meer wijkgericht, met analyses van de specifieke wijk en groepsgesprekken over de knelpunten en voorzieningen aldaar. De bijeenkomst op 9 november is breder van opzet. De raad wil graag zoveel mogelijk geluiden opvangen over de algemene behoeften en eventuele knelpunten.

Als u wilt deelnemen aan de inspraakbijeenkomst, wilt u zich dan uiterlijk 7 november aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.?

Graag tot ziens op 9 november.

Met vriendelijke groet,

De woordvoerders Wonen & Zorg uit de gemeenteraad

Binnenkort in Weezenhof
Geen evenementen