Welkom in Weezenhof

previous arrow
next arrow
 

Onrust over onderhoud groen en water Weezenhof

In Weezenhof is onrust ontstaan over de werkzaamheden die momenteel door de gemeente verricht worden aan de vijver tussen 83e en 37e straat en het groen.

Veel bewoners waren niet op de hoogte van de werkzaamheden en al helemaal niet van de impact die de werkzaamheden op het karakter van de omgeving zouden hebben.
Men had veel actiever bij de planvorming betrokken willen worden. Zodoende was er wellicht een mogelijkheid geweest de werkzaamheden te beperken tot normaal onderhoud en had de aantasting van het karakter van de waterpartij en beplanting voorkomen kunnen worden. De huidige modderpoel die ontstaan is, zal door het opnieuw inzaaien van gras weliswaar verminderen, maar wanneer het inzaaien dan zal plaatsvinden is echter onduidelijk. Voor de hand ligt dat dat niet meer in dit jaargetijde zal zijn.

Dat is echter nog niet alles. Er gaan dit najaar weer 28 bomen sneuvelen in Weezenhof. En het is onduidelijk waarom, hoeveel en welk type herplant er nou precies waar voor terugkomt (lijsten spreken elkaar tegen, maar in het meest positieve geval is er altijd nog een negatief saldo van 12).

Hebt u een mening over wat er nu gebeurt in de wijk ? Laat het ons weten via de menukeuze "contact met ons". Wij zullen dan uw reactie doorgeleiden, zo u wilt geanonimiseerd, naar het bewonersplatform Weezenhof en de behandelend ambtenaar.

Plantekening vijver 83e / 37e straat en omgeving

Lijst rooi en onderhoud bomen Nijmegen (najaar 2010)

Lijst plant bomen Nijmegen (najaar 2010)

Op de foto's een beeld van de kaalslag.

 

Binnenkort in Weezenhof
Geen evenementen