Welkom in Weezenhof

previous arrow
next arrow
 

Diefstal hennepplanten leidt naar hennepkwekerij

Woensdagmiddag 24 november werd door agenten in een woning in Lankforst een hennepkwekerij aangetroffen. Een 59-jarige bewoonster werd aangehouden.

Een surveillerende motoragent reed eerder die middag door de wijk Lankforst toen hij een sterke henneplucht rook. In een brandgang zag hij een man lopen met een aantal vuilniszakken. Omdat de agent het vermoeden had dat in de vuilniszakken hennep zat, sommeerde hij de man om te blijven staan. De man liet hierop de vuilniszakken vallen en ging ervandoor. De agent zette hierop de achtervolging in, maar de man wist te ontkomen. Inmiddels waren meerdere politieagenten ter plaatse gekomen om uit te kijken naar de man. Hij werd niet meer gevonden. In de vuilniszakken zaten afgeknipte hennepplanten en inbrekersgereedschap.

 

De agenten stelden hierop een onderzoek in in de omgeving om te achterhalen waar de zakken met hennep vandaan kwamen. Bij één woning bleek de tuinpoort geforceerd te zijn. Ook een raam van de woning bleek opengebroken te zijn. Omdat de agenten het vermoeden hadden dat de aangetroffen hennep zojuist uit de woning weggenomen was, stelden de agenten nader onderzoek in. Op zolder werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met 484 planten. Een deel van de planten bleken afgeknipt te zijn. In de woning werd niemand aangetroffen. Een 59-jarige bewoonster werd later aangehouden. De kwekerij werd direct ontmanteld. De planten en apparatuur zijn inbeslaggenomen en vernietigd. De bewoonster heeft een verklaring afgelegd op het politiebureau en ontkent iets van de hennepkwekerij te weten. De politie doet verder onderzoek naar de hennepkwekerij en de diefstal.

Binnenkort in Weezenhof
Geen evenementen