Welkom in Weezenhof

previous arrow
next arrow
 

Dromen over Dukenburg

In 2016 bestaat Dukenburg 50 jaar. Van dat jubileumjaar moet iets moois gemaakt worden. Niet alleen festiviteiten, maar ook wat meer inhoudelijk erfgoed zou de viering van het 10e lustrum tot gevolg moeten hebben.

Het initiatief "Dromen over Dukenburg" heeft als bedoeling gezamenlijk, dus bewoners en gemeente hand in hand, een aantal ideeën te ontwikkelen waar specifiek de bewoners van Dukenburg plezier van kunnen hebben. Na een eerste bewonersbijeenkomst op 30 juni jl.,waar de bedoeling van het initiatief werd uitgelegd en eerste ideeën al boven tafel kwamen, vindt nu op 29 november een tweede inventarisatie plaats en kunt u luisteren naar de "Dreamteams" die al bezig zijn hun dromen waar te maken.

Eén van de dromen is in Weezenhof nu al verwezenlijkt:

een boekenkast in de wijk, waar mensen hun uitgelezen boeken kwijt kunnen, maar ook boeken kunnen meenemen. Een soort informele boekenruil, die helemaal gratis is.

Via het bewonersplatform werd een oproep gedaan voor een oude boekenkast, en binnen een half uurtje waren er 4 beschikbaar! Door Nico de Boer van de winkeliersvereniging was er snel een plek gevonden voor de eerste boekenkast, die nu bij de kassa van de Spar staat en meteen aangevuld kon worden door een gulle donatie. De reacties van het winkelend publiek zijn zeer positief.

Hebt u nog kinderboeken thuis en leest u graag voor aan kinderen? Kom dan naar de boekenkast en laat het weten! En zo zijn er nog meer dromen en wensen..

De bewonersbijeenkomst over "Dromen over Dukenburg" van 29 november is overigens om 19.00 uur in de Meiboom aan de Meijhorst 29-58. Van harte welkom !!

Binnenkort in Weezenhof
Geen evenementen