Welkom in Weezenhof

previous arrow
next arrow
 

LUXLIVE - Hoe staat het met Nijmegen?

De gemeente Nijmegen wil graag samen met u, de burger van Nijmegen, een nieuwe Stadsvisie ontwikkelen.
In deze stadsvisie formuleert de gemeente haar plannen voor de stad in het jaar 2020. Hoe zou de stad er dan uit moeten zien? Wie wonen er dan in de stad en hoe gaat het met die bewoners? Waar hebben ze behoefte aan, wat willen ze doen en hoe zorgen we er als gemeente voor dat we dat tot stand kunnen brengen?

Om deze en andere vragen te bespreken organiseren LUX en de gemeente Nijmegen een drietal debatten over de toekomst van Nijmegen met als titelreeks Stad van alle tijden. Eén debat over de stad nu, één over toekomstscenario's en één over de wijze waarop Nijmegen op weg gaat naar 2020.

 

In het eerste debat wordt op basis van de nieuwe Stads- en Wijkmonitor en ander onderzoekmateriaal stil gestaan bij Nijmegen.
Dat gebeurt met deskundigen debatterend over thema's als samenredzaamheid, concurrentiekracht en stedelijke ontwikkeling.
Hoe is de grote sociale cohesie van de jaren zestig te verklaren en moeten we daar naar terugverlangen? Is de creatieve stad al passé? Hoe heeft de stad zich ruimtelijk ontwikkeld?

Het debat vindt plaats met onder anderen Gerard Marlet van de Atlas nederlandse gemeenten, Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen, Peter Stein van de gemeente Nijmegen, Johan Roos van de LiteraturJugend en met Bregje Cobussen en Oeds Westerhof als gespreksleiders.

Het debat wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Nijmegen.

Aanvang: dinsdag 26 juni, 20:00 uur
Locatie: LUX, Mariënburg 38-39, Nijmegen
Entree: Gratis
Kaarten: Te verkrijgen via de site van LUX of aan de kassa.

Binnenkort in Weezenhof
Geen evenementen