Welkom in Weezenhof

previous arrow
next arrow
 

Politie ruikt onraad

Surveillerende politieagenten zagen zondag 1 juli omstreeks 06.00 uur een jongeman met een scooter bij een bejaardenflat in de Weezenhof. Zijn gedrag kwam vreemd op hen over waarop de agenten besloten hem eens nader aan de tand te voelen. Het leidde tot twee aanhoudingen op verdenking van diefstal en/of heling.

De agenten spraken de man aan, maar zijn verhaal werd met de minuut minder geloofwaardig. Omdat hij geen identiteitsbewijs kon overleggen werd een ID-fouillering toegepast. De agenten vonden geen papieren, wel een schroevendraaier. Verder onderzoek wees uit dat de man aanvankelijk een valse naam had opgegeven.
Ondertussen ontdekten de agenten dat er een tweede verdachte betrokken was. Deze man werd even later verderop in de wijk aangetroffen in een auto. Daarin vond de politie een boksbeugel, ook die werd in beslag genomen.

De twee verdachten, van 19 jaar en afkomstig uit Barneveld, zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor. Lopende het verdere onderzoek zijn beiden in verzekering gesteld.

De scooter, met een Duitse kentekenplaat, is nagetrokken maar deze stond nog niet gesignaleerd. Het voertuig is voor verder onderzoek in beslag genomen. De politie in Duitsland is geïnformeerd en zal de tenaamgestelde benaderen voor het doen van aangifte.

Binnenkort in Weezenhof
Geen evenementen