Welkom in Weezenhof

previous arrow
next arrow
 

Nog meer plannen voor Weezenhof

Naast de plannen voor de zgn. "Skeave Huse" die de gemeente vorige week onverwacht presenteerde, blijken er meer plannen bij het gemeentebestuur te bestaan die van invloed kunnen zijn op de woonomgeving en de woonkwaliteit in de Weezenhof.
Werd door het vorige college meestal inspraak en overleg met wijkbewoners serieus genomen, het huidige college lijkt de essentie van behoorlijk bestuur meer als noodzakelijk kwaad te beschouwen.

Het volgende citaat is uit de Stadsbegroting 2013 - 2016, die in November wordt vastgesteld: "Nabij de Weezenhof willen wij in 2014 een P&R‐terrein ontwikkelen met een accent op de overstap op (electrische) fietsen"

Over een mogelijk transferium bij de Weezenhof heeft het bewonersplatform al een half jaar geleden - nota bene n.a.v. Twitterberichten - bij de gemeente indringend geïnformeerd over hoe dat plan eruit ziet. Tot en met het laatste platformoverleg op 8 oktober jl. kon over dit plan geen enkel uitsluitsel worden gegeven. Een paar dagen later echter verscheen het desbetreffende voornemen in de krant.

Toon Kerssemakers, voorzitter van het bewonersplatform: "Het bestuur van het bewonersplatform heeft in het laatste platformoverleg uitdrukkelijk aangegeven op een zakelijke manier plannen te willen beoordelen vanuit het belang van de bewoners van de Weezenhof. Maar wel onder voorwaarde dat er op een transparante manier met de wijk wordt gecommuniceerd en niet "stukje bij beetje". Niet voor niets heeft de bestuursrechter al eerder plannen teruggewezen ( o.a. bij Apeldoorn) vanwege gebrekkige communicatie".

Op 23 oktober, Kandinsky College, Hatertseweg 404, 19.00 uur,  hebben bewoners van de Weezenhof de mogelijkheid dit gemeentebestuur te laten merken dat een opstelling als deze niet in goede aarde valt.

Binnenkort in Weezenhof
Geen evenementen