Welkom in Weezenhof

previous arrow
next arrow
 

Nog geen onderhandelingen door bewonersplatform

In de Gelderlander van 27 februari is een artikel verschenen over het gesprek van bewoners uit Weezenhof met het College van B&W van Nijmegen inzake de plaatsing van Skaeve Huse nabij Weezenhof.
Dat gesprek heeft op dinsdagmiddag 26 februari plaatsgevonden. In het gesprek met het college zijn door het bestuur van het bewonersplatform diverse zaken aangebracht. Deze punten zijn te vinden in bijgesloten gespreksnotitie t.b.v. het gesprek van de 26e.
Vanuit de wijk is intussen al opgemerkt dat uit het krantenartikel zou kunnen blijken dat het bestuur van het platform al aan het onderhandelen is over de voorwaarden waaronder de Skaeve Huse bij Weezenhof zouden komen.

Het bestuur van het bewonersplatform ontkent dat dat het geval zou zijn en brengt nu een andere interpretatie van het gesprek naar buiten.

Het bestuur van het bewonersplatform geeft aan dat de lijst, zoals die te vinden is bij hoofdstuk twee van bovengenoemde gespreksnotitie niets anders is dan een verzameling van opmerkingen, bezwaren knelpunten, etc zoals die bij bewoners ervaren worden. En dus niets anders dan een agenda met gesprekspunten over met name garanties, die gegeven zouden moeten worden als Skaeve Huse nabij Weezenhof gevestigd worden.

 

Die gesprekspunten zouden dan de komende maanden uitgewerkt moeten worden en ter beoordeling aan de wijkbewoners worden voorgelegd, en wel vóórdat het voorgenomen locatiebesluit naar de gemeenteraad gaat.
Het bestuur is van mening dat de bewoners tijdig over het totaalpakket aan plannen geïnformeerd zouden moeten zijn en niet stukje bij beetje, zoals tot nu toe het geval is geweest.

Bij het overleg van dinsdag 27 februari is wél gebleken dat het college garanties wil geven over de bij hoofdstuk 2 aangegeven punten, echter nog zonder (veel) nadere uitwerking.  Alleen extra tijd om de resultaten van gesprekken aan bewoners voor te leggen wordt niet gegeven. Dat wil zeggen niet vóór het verzenden van het voorgenomen locatiebesluit door het College aan de Gemeenteraad. Daarna is er wel tijd volgens het College, maar volgens het bestuurt van het platfrom is dat te laat en dus onaanvaardbaar ; dan is nl. de trein al aan het rijden. De indruk dat het bestuur dus aan onderhandelingen begonnen is, blijkt niet juist te zijn.

Op korte termijn zal het college met een brief aan het bewonersplatform komen waarin opgesomd welke garanties en aanpassingen men bereid is te accepteren. Wij houden u op de hoogte.

 

Binnenkort in Weezenhof
Geen evenementen