Besluit over Skaeve Huse Weezenhof 17 april

  • PDF
  • Afdrukken
  • E-mailadres

Het besluit over de plaatsing van Skaeve Huse nabij Weezenhof zal door de Nijmeegse gemeenteraad genomen worden in de raadsvergadering van 17 april a.s. Dat was de uitkomst van het de inspraakronde en het debat dat op 3 april plaatsvond in de raadzaal van het Nijmeegse gemeentehuis. Voor dit debat was er een grote opkomst van bewoners en andere belanghebbenden. Maar liefst 10 sprekers lieten vanuit Weezenhof en Dukenburg weten hoe werd aangekeken tegen de plannen. 90% van de insprekers was overigens negatief. Hoe anders lag de verhouding in het op de inspraakronde volgende debat.
Hoewel veel fracties benadrukten dat het geven van garanties vooraf van het allergrootste belang was en dat een evaluatie met eventuele consequenties binnen redelijke termijn (5 jaar te lang, 1 jaar te kort) moet plaatsvinden, bleken uiteindelijk alleen de fractie van de VVD en de VSP tegen het B&W voorstel.

Op 17 april zal dus de raad een besluit nemen; zoals het er dus nu uitziet een positief besluit. Het buurtbeheerplan zal volgens het college een cruciale rol gaan spelen in het vastleggen van afspraken en het afgeven van garanties. 17 april zal blijken of de gemeenteraad dat voldoende vindt of het voorstel met allerlei wijzigingen gaat amenderen.

De live-registratie van de Politieke Avond ziet u hieronder (overigens alleen op uw PC, dus niet op uw I-Pad of I-Phone). U kunt met de muis op het plaatje gaan staan en de schuif onderaan het plaatje naar het begin van de vergadering trekken. Bij 24:00 begint de vergadering

 

Either scripts and active content are not permitted to run or Adobe Flash Player version 10.0.0 or greater is not installed.

Get Adobe Flash Player

 

Zoeken op de site

Weerbeeld

Weezenhof

Copyright © 2017 Weezenhof Centraal. All rights reserved.
// //