Welkom in Weezenhof

previous arrow
next arrow
 

Geluidsoverlast verkeersbord

U had het vast niet kunnen bedenken, maar wist u dat verkeersborden ook geluid kunnen maken?

In Weezenhof ondervinden bewoners dat al langere tijd. Sinds begin van de zomer staat er een nieuw verkeersbord in de middenberm aan de van Boetbergweg. Op het verkeersbord staat aangegeven hoe lang het duurt voor je in het centrum bent via de van Apelterenweg of via de Hatertsebrug. Misschien wel waardevolle informatie er vanuit gaande dat iedereen naar het centrum wil. Maar dat is natuurlijk niet zo. Sterker nog: de meeste weggebruikers moeten gewoon ergens in, of in de buurt van Nijmegen zijn. En dan hebben we aan zo'n bord wel heel weinig, ook al is de actuele verkeerssituatie op beide routes aan te geven.

Wat erger is is dat zo'n bord om te werken stroom nodig heeft. En die stroom is er niet vanzelf, maar wel door middel van een generator. En die is onder het bord geplaatst en die heeft een motor. Dag en nacht staat de motor tankjes benzine te verstoken om het verkeersbord te kunnen laten oplichten en de al of niet geïnteresseerde weggebruiker te vertellen dat de ene route een paar minuten langer is dan de andere. Buiten de kosten die dat met zich meebrengt is er daardoor ook een aanzienlijke toename van ongewenste stoffen in de lucht. Voor een zichzelf "groen" noemend college is dat toch wel een puntje dachten we.

Maar het allervervelendst is nog de geluidsoverlast voor bewoners van belendende panden. Bewoners van de 20e, 21e, 22e en 23e straat liggen al maanden bij regelmaat wakker van de niet te ontlopen herrie die het ding maakt. En klagen helpt weinig. De bel- en herstellijn reageert niet of weet niet goed waar deze problematiek neer te leggen. En heb je eenmaal de juiste ambtenaar gevonden, dan kan hij alleen maar constateren dat dat niet zo hoort en dat er wat aan gedaan moet worden. Eindresultaat: nihil.

Een aantal bewoners steekt nu ten einde raad de koppen bij elkaar en gaat nu proberen via het bewonersplatform de nachtrust te herstellen. Via alle kanalen zal de gemeente ook nogmaals gewezen worden op de vervuilende aspecten van het bord evenals de twijfelachtige noodzaak.

Wij houden u op de hoogte!

Update (28-10): Als gevolg van de klachten is het bord voorlopig uit gezet. Daarmee is de geluidsoverlast voorlopig verholpen. Pas begin 2014 zullen in Nijmegen vaste borden geplaatst worden. We hopen dat tot die tijd dit tijdelijke bord alleen als monument blijft staan (of helemaal niet) en niet meer in actieve dienst komt.

Update (30-10): Ijdele hoop: We krijgen berichten dat hij weer is aangezet; en de motor luider dan ooit te horen is. Actie dus.

 

Binnenkort in Weezenhof
Geen evenementen