Welkom in Weezenhof

previous arrow
next arrow
 

Open brief aan Milieudefensie

bomenkap-hatertse-vennenBeste Alex,


Heb jij de laatste tijd nog in de Hatertse Vennen rondgelopen? Ik kan het me bijna niet voorstellen. Niet te begrijpen wat daar door Staatsbosbeheer, mede onder invloed van allerlei lobby's, en de zgn. natuuractiegroepen, waaronder Milieudefensie, is verwoest. Mag ik een suggestie doen? Ga je daar eens heel druk over maken.
Misschien is het een idee om met duizend man daar boompjes te gaan planten om over twintig jaar weer te kunnen genieten van een prachtig bos?
Doe je mee? Of beter nog: kan Milieudefensie dat niet organiseren?

En maak je niet zo druk over de Berendonck jôh. Kan best mooi worden en is in ieder geval 1000 keer minder ingrijpend dan wat er gebeurd is met de ooit zo prachtige Hatertse Vennen. We hebben jullie zo gemist.....


Met vriendelijke groet,

Thijs de Leeuw

PS. Zie dit als een open briefje. Het wordt in ieder geval gepubliceerd op Weezenhof Centraal.

 

Onderwerp: [nijmegen] Kom op voor een groene Berendonck
Kom in actie voor de Berendonck

Aanbieding 3000 handtekeningen aan burgemeester van Wijchen
Donderdag 13 maart, 19:30 uur, Gemeentehuis Wijchen

 

Beste mensen,

Morgen, donderdag 13 maart, komt het erop aan! Vanaf 19.30 uur vergadert de gemeenteraad
van Wijchen. Eerste hoofdagendapunt: bestemmingsplan Thermen Berendonck. Ondanks de vele kritiek, en de vele onbeantwoorde vragen, sturen de coalitiepartijen aan op een 'ja' voor het thermencomplex.
Het is belangrijk om met veel mensen aanwezig te zijn, zodat dit besluit niet in stilte passeert. Kom ook en laat uw stem horen voor een groene en toegankelijke Berendonck.

• Vanaf 19.00 uur verzamelen tegenstanders voor het kasteel van Wijchen, zelfgemaakte spandoeken en protestborden zijn welkom. Om 19.30 uur kan iedereen plaatsnemen in de raadszaal, om 'debat' en besluitvorming te volgen.
• Voorafgaand aan het agendapunt zullen verschillende mensen inspreken. Wie nog niet eerder heeft ingesproken kan zich daarvoor tot donderdagmiddag 12.00 uur aanmelden bij de raadsgriffie: 024 7517203 of 7517111, per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
• Voorafgaand aan de besluitvorming wordt de petitie 'Hou de Berendonck toegankelijk en groen!' aangeboden aan de burgemeester, met daarbij meer dan 3000 handtekeningen.

Gisteren heeft de Gelderse Natuur en Milieufederatie namens een brede coalitie* een laatste
noodoproep verstuurd aan alle raadsleden van de gemeente Wijchen. We vragen de raad nogmaals om meer tijd te nemen. Een plan dat zoveel weerstand en emotie oproept, vergt goed onderzoek en zorgvuldige afweging. Het tegendeel is tot nu toe gebeurd. Er dreigt voor niets, ten koste van laagdrempelige toegankelijkheid en ten koste van diverse familiebedrijven, een prachtig recreatie- en natuurgebied opgeofferd te worden!
We informeren u binnenkort over de uitkomst van de raadsvergadering en het vervolg.

Met vriendelijke groet,

Alex de Meijer
Gelderse Natuur en Milieufederatie

* Deze oproep is mede verstuurd namens Vereniging Natuur & Milieu Wijchen, Stichting De

Zevensprong Dukenburg, Stichting Das & Boom, Scandic Sanadome, Sauna & Beauty Velp, Sauna &
Beauty Oase, Sauna & Beauty de Thermen, Naturistengroep de Berendonck, Milieudefensie Nijmegen,
IVN Rijk van Nijmegen, Hotel Restaurant Umberto

Binnenkort in Weezenhof
Geen evenementen