Welkom in Weezenhof

previous arrow
next arrow
 

Nieuw Nijmeegs college: Skaeve Huse komen

Het nieuwe Nijmeegse college van B&W is na de raadsvergadering van 14 mei a.s. een feit. De coalitie bestaat uit SP, GroenLinks, PvdA en De Nijmeegse Fractie, ondersteund (gedoogd) door de Verenigde Seniorenpartij. Bert Frings (Groen Links) wordt wethouder voor zowel Zorg als voor Wonen.

In het coalitieaccoord dat tussen de partijen gesloten is, wordt duidelijk dat ook het nieuwe college vasthoudt aan de plaatsing van Skaeve Huse nabij Weezenhof.

Letterlijk straat in het akkoord:

"Verder gaan we in Nijmegen Skaeve Huse bouwen. Dit zijn eenvoudige kleine woningen voor mensen die het beste kunnen wonen in een kleine gemeenschap met begeleiding. Over de eerste locatie van de Skaeve Huse heeft al besluitvorming plaatsgevonden. Deze komen in de Weezenhof. Ten aanzien van de tweede locatie is al wel een geschikte locatie op het oog, maar nog geen besluit genomen. We kiezen ervoor als tweede locatie voor de Skaeve Huse Nijmegen-Noord aan te wijzen. De implementatie van de eerste locatie
vindt plaats gedurende de eerste helft van onze coalitieperiode, de tweede locatie tijdens de tweede helft van de coalitieperiode. Voor de tweede locatie maken we € 650.000 aan investeringsruimte vrij."

Hoewel in de raad nog besluitvorming moet plaatsvinden over de wijziging van het bestemmingsplan en daaraan gekoppeld over het buurtbeheerplan, en daar nog verschillende zienswijzen op gegeven zijn, ziet het er naar uit  dat door dit coalitieaccoord en de verhoudingen in de raad de Huse binnen niet al te lange tijd een feit zullen zijn.

Op woensdag 14 mei behandelt de gemeenteraad vanaf 20.00 uur het coalitieakkoord in zijn vergadering. Ook worden de wethouders dan benoemd. De datum van behandeling van het bestemmingsplan Skaeve Huse en het buurtbeheerplan is nog niet duidelijk.

Binnenkort in Weezenhof
Geen evenementen