Een milieueffectrapportage (MER) moet uitwijzen wat de gevolgen zijn van een uitbreiding van de golfbaan bij recreatiepark De Berendonck.
Nijmegen overweegt sterk om hieraan een financiële bijdrage te geven. Maar eerst moet Wijchen een principebesluit nemen over de golfbaan, zegt wethouder Jan van der Meer.
De kosten van de MER zijn geschat op maximaal 80.000 euro. Nijmegen zou hiervan eenderde willen betalen.
Wijchen en Heumen de rest. Dat is de uitkomst van overleg tussen de wethouders van die gemeenten over de plannen voor De Berendonck.
In Nijmegen en Heumen zijn bezwaren tegen de uitbreiding van de golfbaan.
De angst is dat recreatietoeristen niet meer goed terecht kunnen na uitvoering van de plannen. Volgens wethouders De Bruin en Hendriks van Wijchen hebben Heumen en Nijmegen alleen twijfels bij de uitbreiding van de golfbaan en staan de overige plannen van RGV niet ter discussie.
Volgens de gemeentebestuurders kan een MER helderheid verschaffen over de gevolgen van een grotere golfbaan voor de Berendonck en de aangrenzende natuurgebieden: de Overasseltse Vennen.
Wijchen wil dat Heumen en Nijmegen bij een positieve uitkomst van de MER ( geen bezwaren tegen de uitbreiding) ook positief bijdragen aan de totstandkoming van de golfbaan.
Wijchen veronderstelt dus dat een aangepast bestemmingsplan voor de Berendonck met een positieve MER geen blokkades meer oplevert.
Recreatieschap RGV en de golfbaan hebben grote plannen met recreatiegebied De Berendonck in Alverna. Gemeenten willen nu dus eerst de milieueffecten weten.
De Gelderlander | 7-2-2007 |
Copyright © 2007 De Gelderlander - alle rechten voorbehouden |