
Om te beginnen vier avonden en middagen per week, vertelt Bea de Ruijter van welzijnsorganisatie Tandem. Op donderdagavond staan we met de bus in het centrum, in de buurt van de uitgaanscentra.
En op de andere dagen staan we op wisselende locaties in Dukenburg. Daar wonen de meeste jongeren en heb je veel straatgroepen.
De jongerenbus wordt bemand door een jongerenvriendelijke chauffeur en een jongerenwerker van Tandem. Aan boord: computers met internet, gameboys, dvds, wc, een luifel met terrasstoelen en natuurlijk ook voorlichtingsmateriaal. Verslavingszorgcentrum Iriszorg hoopt geregeld mee te kunnen rijden voor het geven van voorlichting over alcohol en drugs, met name op donderdagavond (uitgaansavond) in het centrum.
De Ruijter: Voor de jongerenwerkers van Tandem is de bus vooral een antwoord op het gebrek aan jongerencentra in Dukenburg. Een bus heeft als voordeel dat we ons zo nodig snel kunnen verplaatsen en dat we verschillende groepen kunnen opzoeken. Een vaste soos wordt vaak door één bepaalde groep bezocht.
Met de jongerenbus gaat voor Tandem een lang gekoesterde wens in vervulling. De bus heeft zn succes al bewezen in steden als Utrecht, Apeldoorn en Venray, aldus De Ruijter. Voor de bus op vrijdag 29 februari in gebruik wordt genomen, krijgen omwonenden van de beoogde halteplaatsen de kans om de luxe hangplek te bezichtigen.
De Gelderlander |10-1-2008 |
Copyright © 2008 De Gelderlander - alle rechten voorbehouden |