Formatieleider Paul Depla (PvdA) wil volgende week maandagavond enkele openbare hearings houden over belangrijke items voor het nieuwe collegebeleid.
Depla wil ondernemers, culturele organisaties, onderwijsinstellingen en jongeren voor de hoorzittingen uitnodigen. Het is een experiment. Bezoekers kunnen zelf themas en voorstellen aandragen. De drie linkse fracties zullen luisteren en vragen stellen.
Een onafhankelijk voorzitter leidt de discussies. De onderhandelaar voor het nieuwe stadsbestuur hoopt dat er positief gereageerd wordt op zijn oproep.
Maandagmiddag 11 maart bespreekt hij met de beoogde coalitiepartijen PvdA, SP en Groen Links de exacte themas voor de hearings.
Een dag later gaan de uitnodigingen voor die bijeenkomst de deur uit. Maar ook mensen die geen uitnodging krijgen, zijn op 20 maart ( s avonds) welkom in het stadhuis om mee te praten. Volgens Depla gaat het niet alleen om professionals. Neem het onderwijs.
Natuurlijk nodigen wij besturen uit om mee te praten over bijvoorbeeld het jeugdbeleid. Maar we willen ook de mening horen van de leerkrachten en leerlingen. Hoe zien zij de toekomst van de stad en het onderwijs. Hetzelfde geldt voor het ondernemersbeleid.
Afvaardigingen van belangengroeperingen zijn welkom, maar ook individuele ondernemers. Volgens Depla maakt de verkiezingsuitslag duidelijk dat het ook noodzakelijk is extra aandacht te besteden aan Dukenburg en Lindenholt. Groen Links is een partij van Nijmegen- Oost. PvdA en SP zijn in de hele stad sterk. De linkse combinatie mag geen onevenwichtigheden vertonen. De andere kant van het kanaal verdient een goede positie in het beleid voor de komende vier jaar.
De Gelderlander |13-3-2006 |
Copyright © 2006 De Gelderlander - alle rechten voorbehouden |